Bestil bogen

Frimureri i Danmark - afvikling eller udvikling

249,00 kr.

Bemærk: Ønsker du at købe mere end 2 bøger eller forsendelse til andre lande end Danmark, Sverige, Norge, Finland og Tyskland, rettes henvendelse til forlaget under kontakt os.

Frimureri – er du nysgerrig?

Denne bog fortæller om, hvad frimureri er, men også hvad det ikke er. Læs om, hvad det er, der tiltrækker mere end seks millioner mænd rundt om i verden, og læs om dets værdier, holdninger og relationer til det omgivende samfund.

Dansk frimureri adskiller sig på væsentlige punkter fra internationalt frimureri. Trods forbud mod politisk og religiøs indblanding har netop disse to områder gennem mange år haft stor betydning for situationen, som den er i dag i Danmark.

Uagtet at der bygges på gode værdier, er det i Danmark gået galt, og læseren får indsigt i, hvad der kan ske, når personer, som ikke har de rette evner, tildeles magt.

Anden del af bogen beskæftiger sig med udviklingen i Danmark med vægt på de seneste 60 år. Der stiftes blandt andet  bekendtskab med en person som både var en stor gevinst for udviklingen, men som også foranledigede avisoverskrifter her og i udlandet. Den engelske avis The Telegraph, skrev en artikel under overskriften ”Den mystiske hr. Larsen: MI5 spion, terrorist eller Walter Mitty fantast?”

Slutteligt sættes der fokus på spørgsmålet om, i hvilket omfang det frimureri, vi kender, og som har været til stede i Danmark gennem 273 år er under afvikling eller udvikling.

Anmeldelser af bogen

Vil  bare i ydmyghed takke dig fordi du har taget dig tid til at skrive om frimureri. Har brugt de seneste to måneder på at reflektere over dens indhold samt sat den i kontekst til mit liv. 

Jeg vil gerne bekræfte over for dig at det var rigtigt at skrive bogen.

Claus, der tydeligvis havde læst bogen skrev:

Bogen , som jeg fik af min datter har jeg nu læst. Jeg skriver blot for at sige dig tak for, at du har skrevet bogen, den har beriget mig meget.

Jeg kan nu bedre se tingene, som de hænger sammen.

Din flotte gennemgang af hele frimureriet har jeg også nydt.

Jens, der snart har været frimurer i 50 år skrev:

Kære Bent Okholm

Hendes Majestæt Dronningen har bedt mig takke Dem for Deres hilsen, samt for den interessante bog Frimureri i Danmark -.. afvikling eller udvikling, som det glædede Dronningen at modtage.

Privatsekretær for Hendes Majestæt Dronningen skrev:
Scroll til toppen